Времето над страната ще е облачно

Времето над страната ще е облачно. Главно в Южна България и северозападните райони се очакват и превалявания от дъжд.

Времето над страната ще е облачно
Вятърът ще е слаб, в Източна България умерен от североизток, към края на деня от север. Минималните температури сутринта ще са между 3° и 8°, а максималните за деня ще се понижат и ще са между 6° и 11°, в София 7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Орлин Лазаров, дежурен синоптик.

По Черноморието ще е облачно. Слаби превалявания са възможни по южното крайбрежие. Вятърът ще е предимно умерен от североизток, към края на деня вече от север, достигащ от време на време 15-18 м.сек. Вълнението на морето ще е умерено 3-4 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява слаб дъжд, по най-високите им части и слаб сняг. Вятърът ще е умерен от югоизток. Максимална температура на 1200 м.н.в около 5-6°, на 2000 м около 1°, а над 2400-2500 м ще са и под 0°.

В сряда и четвъртък ще има разкъсана, предимно значителна облачност. Слаби превалявания са възможни по Черноморието, където ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Температурите ще останат без промяна. В петък ще има по-продължителни намаления на облачността. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, максималните - между 6° и 11°.