Добруджа се прицели в първи дубъл

Добрич иска да приеме финалите за Купата на България при мъжете, 15 и 17 годишните юноши, както и финалите на първенството при 13 и 19 годишните.

Добруджа се прицели в първи дубъл

След като в последните 5 години мъжкият състав на хандбален клуб Добруджа спечели на два пъти купата на страната и веднъж шампионската титла, през този сезон ще се стреми към първи дубъл, завоювайки и двете отличия. Жълто-зелените спечелиха всичките си мачове от първенството на мъжката А хандбална група тази есен и ще зимуват на върха с 4 точки аванс пред втория НСА.


 

В събота, 1 декември, добричлии започват участието си в турнира за Купата на България. Добруджа ще гостува на Осъм в 1/8-финален мач. Срещата ще бъде в Ловеч, тъй като съперникът е с по-задно класиране - пети в А група.

 

Целта ни е да спечелим, но мачът със сигурност ще бъде тежък, през тази година Осъм се подсили с класни хандбалисти, коментира старши треньорът на Добруджа Георги Андреев. На този етап пред него няма кадрови проблеми за последния за годината мач на отбора му.

 

Победителят от двойката Осъм - Добруджа ще срещне на 1/4-финалите догодина победителя от Академик-ТУ (Пд) и Локомотив (ГО).

 

При класиране за 1/2-финалите, отборът от Добрич ще иска да приеме финалната четворка за Купата на България при мъжете.

 

Междувременно заявки за домакинство на финалите за купата на страната вече са подадени при 15 и 17 годишните юноши на ХК Добруджа. При 13 и 19 годишните пък Добрич се кандидатира за домакинство на държавните финали на първенството.