“Албена” АД инвестира 8 милиона лева в модернизация на базата си

8 милиона лева ще инвестира „Албена” АД за реконструкция и модернизация на свои обекти през зимния сезон. Ще се изграждат аквапарк, детски площадки нови плажни игрища.

“Албена” АД инвестира 8 милиона лева в модернизация на базата си
Хотел „Амелия”, който носи името на американката Амелия Ерхарт - първата жена в света, извършила самостоятелен полет над Атлантика, ще сияе с нов блясък. Гостите ще бъдат зарадвани с 40 новоизградени луксозни стаи, както и с изцяло обновено фоайе. Инвестицията е за 2,5 милиона лева.
 
Реконструиран и модернизиран ще бъде хотел „Боряна”, който за Великден ще посрещне своите гости с ново обзавеждане.  1 милион лева ще бъдат вложени за ремонтни работи в хотелите „Ралица Супериор”, и „Вита парк”. На плажа врати ще отвори напълно реконструираният ресторант „Рай”. 
 
От туристическата компания информират, че стартира процедура по проектиране на Аквапарк в Албена. Ще бъдат изградени още 30 апартамента в комплекс „Бялата лагуна”.
 
1_amelia_600_01
 
 
На брега в Албена ще продължи безплатното ползване на игрищата за плажен волейбол, плажен тенис, плажен футбол. За предстоящия сезон ще бъдат изградени три нови игрища за плажен тенис. Албена ще посрещне гостите си с нови дървени пътеки по плажа за инвалиди и детски колички.
 
За семействата с малки деца и бебета ще бъдат предоставени специални шезлонзи за бебета. За игрите и забавленията на малките туристи ще бъдат изградени нови модерни детски площадки около хотелите „Нона”, „Калиопа”, „Гергана”, „Вита Парк”, „Ралица Супериор”, „Оазис” и пред р-т „Компас”.
 
Пакетната цена за чадър, шезлонг и шалте е намалена с една трета и вече е 12, а не както досега - 18 лв. Цените за външни гости на плажа през 2013 г. са както следва: ползване на чадър - 6 лв. на ден (3 €); ползване на шезлонг - 4 лв. (2 €) и ползване на  шалте – 2 лв. (1 €).
 
3_amelia_600