Ремонтират 13 улици в Тервел и селата в региона

Кметът на Община Тервел Живко Георгиев подписа седмия за общината договор за финансиране по Програмата за развитие на селските райони.

Ремонтират 13 улици в Тервел и селата в региона

Средствата по новия одобрен проект ще послужат за асфалтиране на общо 13 улици в четири села и в общинския център. Общата площ на новата настилка, която ще се положи при изпълнение на дейностите по този проект е  31 013 кв.м., от които 17 074 кв.м. в селата  Жегларци, Зърнево, Нова Камена и Коларци и 13 939 кв.м. в гр.Тервел. В общинския център ще бъдат преасфалтирани улиците „Гео Милев”, „Хаджи Димитър”, „Вардар”, „Г.Раковски”, "Вит”, „Лом” и участък от ул.”Стара Планина” – между ул.”Отец Паисий” и  ул.”Ген.Столетов”.



За селата се предвижда асфалтиране на улици, които представляват основни подходи към производствени фирми или обществени сгради. За село Жегларци ще бъде асфалтирана улицата, свързваща републиканския път, минаващ през селото и мандрата, която работи с висока степен на натовареност и продуктите й са добре познати в Тервел и региона. За с.Зърнево се предвижда асфалтиране на улицата, която свързва главния път през селото с обувната фабрика и детската градина. В с.Коларци ще бъдат асфалтирани двете улици, свързващи читалището и главния път с училището. В Нова Камена ще се обновят улицата към здравната служба и перпендикулярната на нея улица към читалището и клуба на пенсионера.


Стойността на проекта е 1 955 766 лв. без ДДС, от които 1 934 126 лв. за строителство и 21 640 лв. за проектиране и строителен надзор.

 

Очаква се строителството да започне през пролетта.