Ремонтират 13 улици в Тервел и селата в региона

Ремонтират 13 улици в Тервел и селата в региона
Кметът на Община Тервел Живко Георгиев подписа седмия за общината договор за финансиране по Програмата за развитие на селските райони.

Средствата по новия одобрен проект ще послужат за асфалтиране на общо 13 улици в четири села и в общинския център. Общата площ на новата настилка, която ще се положи при изпълнение на дейностите по този проект е  31 013 кв.м., от които 17 074 кв.м. в селата  Жегларци, Зърнево, Нова Камена и Коларци и 13 939 кв.м. в гр.Тервел. В общинския център ще бъдат преасфалтирани улиците „Гео Милев”, „Хаджи Димитър”, „Вардар”, „Г.Раковски”, "Вит”, „Лом” и участък от ул.”Стара Планина” – между ул.”Отец Паисий” и  ул.”Ген.Столетов”.


За селата се предвижда асфалтиране на улици, които представляват основни подходи към производствени фирми или обществени сгради. За село Жегларци ще бъде асфалтирана улицата, свързваща републиканския път, минаващ през селото и мандрата, която работи с висока степен на натовареност и продуктите й са добре познати в Тервел и региона. За с.Зърнево се предвижда асфалтиране на улицата, която свързва главния път през селото с обувната фабрика и детската градина. В с.Коларци ще бъдат асфалтирани двете улици, свързващи читалището и главния път с училището. В Нова Камена ще се обновят улицата към здравната служба и перпендикулярната на нея улица към читалището и клуба на пенсионера.


Стойността на проекта е 1 955 766 лв. без ДДС, от които 1 934 126 лв. за строителство и 21 640 лв. за проектиране и строителен надзор.

 

Очаква се строителството да започне през пролетта.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+