Отбелязваме Световния ден за борба със СПИН с няколко прояви днес

Първи декември е Световният ден за борба със СПИН. За първи път този ден е отбелязан през 1988 година.

Отбелязваме Световния ден за борба със СПИН с няколко прояви днес
Тогава Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН.
 
От 1996 година с отбелязването на този ден се заема Програмата на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). Оттогава Световният ден за борба със СПИН се превръща в начало на целогодишна кампания с акцент върху превенцията, образованието и информираността.
 
По повод 1 декември - Световен ден за борба срещу СПИН, МИКЦ - Добрич при Общински младежки център "Захари Стоянов", РЗИ - Добрич, Клуб "К7" и БМЧК организират днес от 15:00 часа на пл. "Стария орех" информационна кампания. Ще бъде разпъната червена лента - символ за повишаване вниманието към СПИН с участието на доброволци и млади хора и ще бъдат раздавани презервативи и информационни материали.
 
От 17:30 до 20:00 часа, в зала №5 на Младежки център ще гостува КАБКИС - кабинет на РЗИ Добрич за безплатно изследване за ХИВ/СПИН.
 
От 18:30 часа в Концертната зала на Младежки център започва „АНТИ СПИН" - концерт, с участието на: Студио за поп-рок изпълнители "Сарандев" с ръководител Елена Карабельова; Вокална група "NEW 5" с ръководител Милена Пеева; Арт център "Палитра" с гл. худ. рък. Иван Иванов; Хип-Хоп формация NNS CREW с ръководител Миглена Георгиева; Хип-хоп певци - Mi7ko, Teddy, Bojenceto, Cteen, Versaka и др.