Сервитьорка в украинския парламент плюе в супата на депутатите

“Не съжалявам за стореното, това е моята политическа позиция”, каза пред медиите Юлия Бощенко.

Сервитьорка в украинския парламент плюе в супата на депутатите
Юлия Бощенко бе уволнена от ресторанта на Украинската Върховна Рада след като я уличили, че плюе в супата на депутатите, преди да им я поднесе, съобщи dni.ru. Жената не е отрекла този факт, като уточнила, че това било нейната политическа позиция. Бощенко работила в украинския парламент четири години и през това време е демонстрирала своята политическа оценка за работата на законодателите доста често, признала самата тя. И въобще не съжалява за стореното.

Според нея заплащането е символично и възможността поне малко да си отмъсти на депутатите за трудния живот и бедността я е задържала на тази работа. Сервитьорката е била разкрита от депутат от Комунистическата партия на Украйна Валентин Матвеев, който забелязал в супата си следи от плюнка и веднага поискал да се направи разследване.

След уволнението Борщенко обяви, че възнамерява да напише книга за случващото се в кулоарите на украинския парламент. Тя обеща да уточни кой и за какви предлагани от него закони е получавал плюнка в супата си.