Цветанов знае кои са атентаторите от Бургас; 3 пъти повече прилепи в Деветашката пещера

Преглед на печата: Партията на Касим Дал на битка срещу Държавна сигурност

Цветанов знае кои са атентаторите от Бургас; 3 пъти повече прилепи в Деветашката пещера

Стандарт



Цветанов знае кои са атентаторите от Бургас

"Извършителите на атентата в Бургас не са граждани на България и не живеят в България. Знаем колко и кои са атентаторите в Бургас. Имаме предположения кой стои зад акта, на определен етап ще го оповестим".
Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в интервю за Дойче веле във Вашингтон.
Министърът вече втора седмица е в САЩ, като престоят му бе удължен в последния момент заради очакваната от доста време среща на премиера Бойко Борисов с американския президент Барак Обама. "България получи ценна помощ от САЩ във връзка с разследването на атентата в Бургас", казва още вътрешният министър.
Вчера премиерът Борисов замина за САЩ заедно с външния министър Николай Младенов и военния Аню Ангелов. Срещата му с Обама е предвидена за утре вечер.

24 Часа

Марешки в коалиция с Янев: Няма да съм здравен министър, имам по-глобална роля

"С Яне Янев, който сериозно се занимава с разкриването на корупционни схеми, можем да изградим една спойка, благодарение на която българите да заживеят по-добре, а именно като намалим цените на лекарствата от 30 до 70%. И ако не успеем да направим това до една година, се оттегляме", заяви бизнесменът Веселин Марешки пред Нова тв.
Относно спекулациите, че отива на избори, за да стане здравен министър, Марешки обясни, че неговата роля е далеч по-глобална.

Труд

Партията на Касим Дал на битка срещу ДС

България да се освободи от робството на комунистическата олигархия, нейните пипала и Държавна сигурност и да стане център на европейската перспектива на Балканите. Това са две от целите на учредената вчера в София "Народна партия свобода и достойнство", обяви лицето - изключеният от ДПС Касим Дал. Форумът избра за лидер колегата му Корман Исмаилов - Дал отдавна обяви, че няма да се кандидатира за поста.
"По никакъв начин не можем да бъдем ДПС-2, защото организацията на Ахмед Доган възпроизвежда статуквото на олигархията и агентите", каза Дал. Той обяви, че първата организирана дисидентска съпротива срещу комунистическия режим в България е на етническите турци и мюсюлманската общност, въстанали срещу унижението и насилствената смяна на имената.

24 Часа

3 пъти повече прилепи в Деветашката пещера след "Непобедимите 2"

Година след края на снимките на филма "Непобедимите 2", животът в Деветашката пещера се възстановява.
Ранното зимно преброяване на прилепите е показало, че има 3 пъти повече екземпляри, отколкото през миналата година, съобщи bTV.
Според експертите това доказва, че дейностите по холивудската продукция в пещерата са били вредни за обитателите й.