Днес ще настъпи временно подобрение на времето, валежите ще спрат

Максимални температури за деня между -1 и 4°, в най-южната част от страната до 3-6°

Днес ще настъпи временно подобрение на времето, валежите ще спрат
Днес ще настъпи временно подобрение на времето. Валежите ще спрат, от запад облачността бързо ще намалее, само над източните райони ще остане значителна. Вятърът, с изключение на Черноморието, ще отслабне. Максимални температури за деня между -1 и 4°, в най-южната част от страната до 3-6°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция „Фокус” Орлин Лазаров, дежурен синоптик.

По Черноморието ще се задържи предимно облачно. Все още в сутрешните часове ще превалява, но валежите бързо ще спрат. Ще духа умерен западен вятър. Максимални температури до 2-4°. В сутрешните часове вълнението на морето ще е до умерено 3-4 бала, с тенденция през деня чувствително да отслабне.

И над планините облачността ще се разкъса, оставайки с по-значителна облачност главно по наветрените склонове на високите била и по върховете, както и над Източна Стара планина и Странджа. Вятърът ще е умерен, по Старопланинското било и силен от запад, северозапад. В западната част от страната дневни температури на 1200 м.н.в около -3,4°, докато над Източните Родопи ще са с 2,3° по-високи. На 2000 м.н.в през деня температурата ще е около -6°.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.