Грейнаха светлините на коледната елха в Шабла

Началото на Коледните и Новогодишни празници в община Шабла бе дадено със запалването на украсата на живо дърво, посадено в навечерието на Рождество през 2003 година

Грейнаха светлините на коледната елха в Шабла
В навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово се извършва традиционният вече ритуал - символично запалване на градската елха. Така се слага началото на коледно-новогодишните прояви в Шабла, съобщават от общината.
 
На импровизираната сцена, пред сградата на община Шабла празникът започна с изпълнения на най-малките, децата от ЦДГ „Дора Габе”.
 
Преди да заблестят светлините на градската елха, кметът на общината проф. Райна Бърдарева отправи поздрав към малчуганите, като им пожела да са здрави  и много добри. Напомни им да не забравят да напишат писмо на Дядо Коледа, защото той вече препуска с шейната си към тях.
 
В очакване на светлия миг децата изпълниха свои любими стихове, за добрия старец-дядо Коледа, за елхата, която неизменно краси празника. Мажоретният състав при ОДК и детският танцов състав „Бърборино” при читалище „Зора”, поддържаха празничното настроение и на най-нетърпеливите.
 
След традиционното обратно броене - 12, 11, 10, 9... грейнаха светлините на градската елха.
 
Интересното около това събитие е, че тази година градската елха е живо дърво, засадено през 2003 година, в навечерието на Коледа.