Регионална среща за правата на хората с увреждания организира омбудсмана на България в Добрич

Константин Пенчев - омбудсман на Република България и областният управител Желязко Желязков ще открият официално срещата на 13 декември, от 10 часа, в зала „Европа” на областна администрация

Регионална среща за правата на хората с увреждания организира омбудсмана на България в Добрич
Основната тема на срещата е: „Конвенцията на ООН за правата на хората – универсален инструмент за ефективно упражняване и защита на основни човешки права на хората с увреждания. Национален План за действие”. Лектор по нея ще бъде Надежда Харизанова от Министерство на труда и социалната политика – секретар на работната група за изготвяне на Плана за действие.

За предизвикателствата и отговорностите на общините към правата на хората с увреждания в контекста на Конвенцията ще говори кметът на Добрич и представител на Национално сдружение на общините в Република България Детелина Николова.

Институцията на омбудсмана в защита на правата на хората с увреждания ще представи Хюсеин Исмаил – зам. омбудсман. Ева Жечева – началник - отдел „Права на децата, хората с увреждания и дискриминация” ще даде примери за работа по жалби и отправени препоръки.