Стойка Петрова отново е спортист на Добрич

Боксьорката за втора поредна година е начело на класацията. Мъжкият състав на хандбален клуб Добруджа за шести пореден път пък бе избран за отбор на Добрич.

Стойка Петрова отново е спортист на Добрич

Стойка Петрова категорично бе класирана на първо място в анкетата за Спортист на Добрич за 2012 година. Като състезател на БК Добрич тя записа три победи на световното по бокс за жени, проведено през май в Китай. Тя надигра последователно Лаопеам от Тайланд с 10:8, Валерия Калабрезе от Италия с 16:10 и Сара Урамун от Франция с 21:15. С достигането до 1/4-финал в категория до 51 кг. тя се класира за Олимпиадата в Лондон. В първата си среща на най-големия спортен форум на планетата боксьорката от Добрич размаза Сиона Фернандес от Нова Зеландия с 23:11. Стойка Петрова загуби от представителката на домакините и бъдеща шампионка на игрите Никола Адамс в 1/4-финал на женския боксов турнир на Олимпиадата и остана на крачка от медалите. Добричлийката ще остане завинаги в историята като първата българска боксьорка на Олимпиада. През тази година тя отново спечели републиканската титла и купата на страната.


 

Тежкоатлетът на Добруджа Юндер Бейтула е втори в класацията за спортист на Добрич за 2012 година. Призовата тройка допълва Йордан Петров от СКЛА "Добруджа 99".

 

След тях в класирането следват Георги Михайлов от КК "Самурай", вратарят на ХК Добруджа Иван Иванов - Змея, борецът на "Добруджански юнак" Драгомир Стойчев, Мариян Момчев от БК Добруджа, Светлана Каменова от БК Добруджа, капитанът на ХК Добруджа Илиян Илиев и колоездачът на КК "Добрич 1905" Радостин Димов.

 

В класацията за най-добър отбор на Добрич продължава доминацията на хандбалистите на Добруджа. За шеста  поредна година те са класирани на първо място. През тази година мъжкият състав на ХК Добруджа за първи път стана шампион на страната, остана втори за купата, представя отново България в евротурнирите и завършва годината като убедителен лидер в мъжката А хандбална група с пълен точков актив от есенните мачове.

 

Втори в класацията за отбор на Добрич за 2012 година е мъжкият състав на карате клуб "Самурай", а трети - ЗТО "Алексия". 

 

Отличените ще бъдат наградени на церемония на 21 декември в комплекс "Резиденция".