9 проекта за 70 работни места чакат одобрение от Агенцията по заетостта

Областната комисия по заетост класира и изпраща за окончателно одобрение в Агенцията 9 проектa по Национална програма "От социални помощи към осигуряване на заетост", на обща стойност 191 832 лв. Това стана ясно на проведеното днес работно заседание, под председателството на зам.- областния управител Стефка Генчева.

9 проекта за 70 работни места чакат одобрение от Агенцията по заетостта
Бюрата по труда от Добричка област са представили в Регионалната служба по заетостта - Варна проектите, които ще се изпълняват през 2013 г. Те предвиждат разкриване на 71 работни места. Всички подадени проекти са за изпълнение на общополезни дейности.

Общинските администрации участват с 8 проекта за 70 работни места, като наетите лица ще извършват дейности по саниране на междублокови пространства, градини и други общински терени; ремонт на детски площадки, на настилки и тротоарни плочки, на водостоци и ревизионни шахти, на покривни изолации; изграждане на рампи за достъп на лица с увреждания до обществени сгради, ремонт на спортни площадки в училища, основно почистване на речни корита, поддържане и реновиране на Гробищен парк - Добрич, дейности по охрана, поддръжка, съдействие при работа в специализираните институции за социални услуги за възрастни, социоконсултантски услуги.

От Областна управа е подаден 1 проект за 1 работно място за дейност поддръжка.

Комисията по заетост оцени подадените проекти за съответствие с регионалните приоритети и взе следните решения: Да се разширят проектите на Община Шабла с 9 човекомесеца за сумата 2 529 лв. за поддръжка на ГКПП Дуранкулак и на Община Добрич със 7 човекомесеца за сумата 1967 лв. за поддръжка на Гробищен парк. Преработените проекти да се депозират в ДРСЗ - Варна в срок до утре.