Екипаж от Добрич е републикански шампион по офроуд за 2012 година

Христо Калинков и Ясен Денев спечелиха всичките 4 състезания, в които участваха през тази година.

Екипаж от Добрич е републикански шампион по офроуд за 2012 година

Екипажът от Добрич завърши на първо място на проведения в края на миналата седмица в Бургас последен пети етап от Националния рали шампионат на България. Пилотът Христо Калинков и навигаторът Ясен Денев от АСК "Добрич" триумфираха в клас Т2 - за серийни автомобили.


 

Това бе тяхна четвърта победа за годината при 4 участия. Освен в Бургас, те завършиха първи във Варна, Пловдив и на домашната надпревара в Добрич, а пропуснаха единствено кръга в Благоевград.

 

Четирите победи осигуриха по категоричен начин първото място в крайното класиране за годината на екипажа Калинков/Денев, който е новият републикански шампион по офроуд в клас Т2. Официалното награждаване ще бъде на 22 декември в София.

 

Шампионите са амбицирани да продължат с доброто си представяне и през 2013 година, защитавайки първото си място в страната.

 

Очаква се догодина Добрич отново да приеме кръг от националния шампионат на България по офроуд, след като при първото си домакинство местният автомобилен спортен клуб се справи отлично с организацията, по която нямаше никакви забележки.

 

offroad5_600

 

offroad2_600

 

offroad3_600 

 

offroad4_600