Светльо Петров: Амбициран съм Добруджа да се върне в А група

Стъпка по стъпка постепенно отборът трябва да се изкачва, смята новият изпълнителен директор на Добруджа Светослав Петров.

Светльо Петров: Амбициран съм Добруджа да се върне в А група

Една от легендите на Добруджа и българския футбол от скоро се завърна на стадион "Дружба". Бившият национал Светослав Петров е новият изпълнителен директор на отбора от Добрич. Той е роден на 12 февруари 1978 година и е юноша на Добруджа. С детския състав на жълто-зелените печели златните медали от републиканското първенство през 1992 година. С мъжкия тим на Добруджа играе 4 сезона в А група. След това става шампион на 3 държави - България с ЦСКА, Китай с Чанг Чунг и Азербайджан с Нефтчи (Баку).


 

На новия пост се чувствам дори още по-амбициран, отколкото като футболист, заяви на пресконференция днес Светослав Петров. Амбициите ми с Добруджа са големи, идеята ми е стъпка по стъпка да се върнем в А група, но предпочитам стъпките да се извървят бавно и да се изкачваме, когато наистина сме готови, обясни изпълнителният директор.

 

Благодарение на общината и президента Валентин Василев отборът е добре обезпечен, имам уверението, че и през следващата годината бюджетът ни ще се запази същия, заяви Петров.

 

Водят се преговори с класни играчи, включително и от А група, коментира селекцията Светослав Петров. Ще опитаме да върнем и качествени добричлии, които играят в други отбори, допълни той. Няма вариант обаче самият той да влезе в игра напролет, а ще се концентрира изцяло върху професионалните си задачи като ръководител.

 

Решението да освободим шестима футболисти го взехме заедно с треньора Вардаров, мисля, че за тях е по-добре да играят и да се развиват, каза Светослав Петров.

 

Той коментира и напускането на Филип Флоров. "Лично разговарях с него, казах му, че искаме да остане и да играе, а след края на сезона да се развива като треньор в школата, но той постави условия, които няма как да бъдат изпълнени. Няма да позволя на никой да поставя личните си интереси пред тези на клуба.", заяви изпълнителният директор на Добруджа.

 

Светослав Петров съобщи още, че е възможно да се организират контроли с родните грандове на стадион "Дружба", но по-важното според него е Добруджа да израсне през следващите години и да играе официални мачове за първенство с тези отбори.