Борисов на аудиенция при японския принц Нарухито

Българската делегация начело с премиера Бойко Борисов пристигна в Токио. Посещението в Япония ще продължи до 26 януари. Освен предварително обявените срещи, сред които и тази с колегата му Наото Кан, българският министър-председател ще има аудиенция при принца на Япония – Нарухито, съобщи БНР.



Борисов на аудиенция при японския принц Нарухито
Целта на двете страни е удвояване на стокообмена, който през юни 2010 г. беше малко над 55 млн. долара.

В българската делегация са включени министърът на външните работи Николай Младенов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, депутати и бизнесмени, съобщиха от Министерски съвет.

Министър-председателят ще присъства на финала на януарския турнир по сумо, на който ще връчи Купата на Правителство на Република България. В програмата на премиера е предвидено още да разгледа забележителностите на град Камакура.

По време на посещението в Япония министърът на външните работи Николай Младенов ще проведе среща с колегата си Сейджи Маехара; министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков – с министъра на икономиката, търговията и индустрията Банри Кайеда; министърът на културата Вежди Рашидов – с председателя на Агенцията по култура на Япония Сейичи Кондо. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще се срещне с министъра на земеделието, горите и риболова на Япония Мичихико Кано.