Калиакра започна годината с разгромна победа с голове на новите в отбора

Калиакра разгроми с 6:1 Малеш (Микрево) в първата си зимна контрола, играна в Ново Делчево, съобщиха от пресслужбата на клуба. Любпитен факт е, че трите нови полълнения в тима на каварнанци - Десислав Русев, Лъчезар Балтанов и Даниел Шмедин се разписаха.

Калиакра започна годината с разгромна победа с голове на новите в отбора
 

С гол се отчете и рожденникът днес Иван Александров. Останалите попадения за Калиакра бяха дело на Георги Филипов и Мартин Димов.

 

За 15 минути Калиакра бе с 10 души на терена, след като в 30-та, за груб фаул срещу доскорошния си съотборник Димитър Чечев, Антон Димитров получи директен червен картон. На полувремето обаче треньорите се разбраха Калиакра да доиграе мача с 11 души.

 

Резултатът беше открит още в първата минута, когато Десислав Русев засече центриране на Детелин Димитров. Калиакра удови резултата в 37-та минута, когато след центриране от корнер на Раденцов, и неразчетени действия на отрбаната на Малеш, Балтанов вкара първия си гол за Калиакра.

 

Резултатът стана класически в 53-та минута. След центриране на Шмедин от фаул, Мартин Димов с глава бе точен за 3:0. Десет минути по-късно Георги Филипов вкара най-красивия гол в мача, след като успя да засече от въздуха центриране на Антон Петров – 4:0. В 75-та минута Даниел Шмедин получи пас от Александров и от границата на малкото наказателно поле направи резултата 5:0.

 

В 78-та минута рожденникът Иван Александров вкара дежурния си гол с глава, след като засече центриране от корнер. Арактивният нападател на Калиакра Иван Александров навърва днес 26 години. Футболистът с най-ексцентричната прическа в А група ще отбележи празника подобаващо, тъй като след днешаната контрола Калиакра получи почивка, която ще продължи до понеделник сутринта.

 

В 88-та минута тимът от Микрево записа почетно попадение. Жежев бе точен след изпълнение на пряк свободен удар.

 

Футболистите на Калиакра създадоха още една дузина положения и пропуснаха да запишат двуцифрен резултат срещу тима от Западната Б група Малеш.

 

Следващата контрола на тима на Антони Здравков е на 26 януари срещу Ботев (Враца).