Забранява се движението на леки коли в Добрич, кметът нареди всеки да си почисти

На основание на Закона за местното самоуправление и Закона за защита при бедствия, с оглед на създалата се усложнена метеорологична обстановка и обилния снеговалеж придружен със силен вятър прeз последните два дни, кметът Детелина Николова издаде заповед, с която се нарежда:

Забранява се движението на леки коли в Добрич, кметът нареди всеки да си почисти

Гражданите от Община Добрич да ограничат до минимум излизанията си в града, поради влошените метеорологични условия и почистят прилежащите им блокови пространства и тротоарни площи, с цел нормална проходимост  и движение на пешеходците.


 

Собствениците на  магазини, заведения за обществено хранене и други такива обслужващи населението на територията на Община град Добрич, да създадат необходимата организация за почистване на падналия сняг.

 

Управителя на А.С.А. „България ” ЕООД Филиал Добрич да мобилизира цялата изправна налична техника и създаде организация за почистване на главните и основни пътни артерии в общината.

 

Ръководителите на търговски дружества, фирми и организации имащи налична  техника пригодена за работа в тежки зимни условия, да създадат необходимата организация  за почистване на прилежащите им територии.

 

Забранява се движението на лични МПС в рамките на града с изключение на тези с висока проходимост, с цел да не се затруднява снегопочистването.