Ваканция и в Каварна, пътищата са непроходими

Метеорологичната обстановка в община Каварна продължава да бъде усложнена. Вали обилен сняг, придружен с бурен вятър, който води до образуване на снегонавявания и поради това пътищата в цялата община са затворени за движение.

Ваканция и в Каварна, пътищата са непроходими

Всички пътища на територията на общината, включително и първокласния, към момента не се почистват от пътноподдържащите фирми. Улиците в града се почистват приоритетно.


Към 10 часа без ток са селата Българево, Свети Никола, Камен бряг, Топола и Селце. Без вода са селата Българево, Хаджи Димитър, Поручик Чунчево, Топола, Божурец, Септемврийци и Белгун.


Със заповед на кмета Цонко Цонев, днешният ден е обявен за неучебен за всички училища и детски градини в селата на общината. В училищата в град Каварна се водят нормални учебни занятия, но децата от селата не се извозват. Утрешният ден, 21 декември, е обявен със заповед на кмета за неучебен за всички общински училища и обслужващи звена на територията на общината. Детските градини в селата остават затворени, а в града ще работят нормално.


Болните на хемодиализа са успешно транспортирани до Добрич, с помощта на придружаваща техника, наета от Община Каварна. Във всички села са осигурени хляб и стоки от първа необходимост. Община Каварна призовава да не се предприемат пътувания, съобщават от пресцентъра на морския град.

 

От МВР съобщиха, че пътищата към граничните пунктове Дуранкулак и Кардам са непроходими, има силен снеговалеж и навявания.