Добричлийка с призово класиране на Спортист на Габрово

Роксана Радева зае престижното пето място в класацията за спортист на Габрово за 2012 година.

Добричлийка с призово класиране на Спортист на Габрово

roksiДобричлийката е хандбалистка на Бъки.

 

С отбора от Габрово тя завърши на първо място през редовния сезон на Националната хандбална лига за жени, а след плейофите се окичи със сребърните медали.

 

Роксана спечели приза за най-полезен състезател за изминалия шампионат.

 

Добричлийката постигна огромен успех и с националния отбор за жени през тази година.

 

Именно в Габрово България спечели европейския турнир "Челъндж трофи 2012", побеждавайки Латвия, Армения, Молдова и на финала Фарьорските острвови. С голям принос за титлата на лъвиците бе Роксана Радева, която е водеща хандбалистка в националния ни отбор.

 

Показателно за качествата й е, че на фона на успехите на Бъки, Роксана бе единствената представителка на клуба, номинирана за Спортист на Габрово.

 

Общо 25 състезатели от 17 клуба бяха предложени за отличието. Хандбалистката бе класирана на престижното пето място в анкетата.

 

Роксана Радева започва да тренира хандбал в родния Добрич. Подготовката й в момента се провежда почти изцяло с формациите на Добруджа.

 

Роксана Радева (в средата) и съотборничките в националния отбор на България със златните медалиРоксана Радева (в средата) и съотборничките й в националния отбор на България със златните медали