Водата ще бъде пусната тази вечер, в най-лошия случай за 3 часа

Най-оптимистичният вариант е да бъде възстановено електрозахранването на всички помпени станции и да не се налага повече спиране на водата

Водата ще бъде пусната тази вечер, в най-лошия случай за 3 часа
Това съобщи за Добрич Онлайн директорът на ВиК – Добрич Радослав Русев. Преустановяването на водоподаването в града тази сутрин, се е наложило, за да се събере достатъчно вода в резервоара за Добрич. Само така може да бъде коригирана несправедливостта по високите етажи да няма вода. Очаква се резервоарът да бъде пълен към 16 часа, когато ще се възстанови и водоподаването. Най-късно в 18 часа, вода ще има и по най-високите места в града.

Безводието досега беше породено от аварии в електрозахранването на голяма група сондажи по магистралния водопровод „Македонка”, съобщи Русев. Те са останали 2 дни без ток, заради лошите метеорологични условия и повечето от тях в момента са захранени с електричество, размразяват се и се пускат. До края на деня ще стане ясно дали токът се възстановява окончателно и няма да се налага повече спиране на вода.

Най-лошият сценарий, ако това не се случи, е да бъде временно възстановено водоподаването в пиковите часове на консумация от 18 до 21 и отново да бъде спряно. Повече информация, очаквайте към 17 часа.