Пътната обстановка в Област Добрич

Пътните настилки на територията на областта са заснежени. Работи се по всички направления. Към момента 15 машини на пътнопддържащата фирма обработват републиканската пътна мрежа.

Пътната обстановка в Област Добрич
От снощи е отворен за движение пътят Добрич-Варна. Сред пуснатите за движение направления са Шабла-Каварна-Балчик-границата ОПУ-Варна; Добрич-Силистра; Добрич-Крушари; Карапелит-Кочмар.

ОПУ-Добрич припомня, че от 17.00 часа вчера отпадна забраната за движение на всички моторни превозни средства по републиканските пътища на територията на област Варна.

В областите Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Бургас, Сливен и Стара Загора се разрешава движението по третокласните пътища на различните видове моторни превозни средства и движението по пътищата от I и II клас на товарни автомобили над 3.5 тона.

В областите Велико Търново, Габрово,Стара Загора, Хасково, Кърджали, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Русе и Бургас отпада ограничението за движение на МПС над 3.5 тона.

Във връзка с очаквания повишен трафик на моторни превозни средства, през предстоящите коледни и новогодишни празници и по-висока безопасност на гражданите, се ограничава движението по републиканската пътна мрежа на тежкотоварни превозни средства над 10 тона, с изключение на превозващите бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Ограничението е в сила на:
22 декември 2012 г. - от 8 часа до 12 часа;
26 декември 2012 г. - от 12 часа до 22 часа;
28 декември 2012 г. – от 16 часа до 22 часа;
1 януари 2013 г. – от 12 часа до 22 часа.