Времето на Коледа

В низините утре (вторник) все още ще има температури под нулата, достигащи на места из Дунавската равнина до -5°. След обяд в цялата страна температурите ще са положителни, от 2-5° из Северна България и западните райони на Горнотракийската низина до 8-12° в Югозападна България, в предпланинските райони и по Черноморието.

Времето на Коледа
С усилващата се температурна инверсия на много места в низините през деня ще има мъгла или ниска облачност, а в по-високите райони облачността ще е променлива, намаляваща и до слънчево време. На места северно от планините вятърът ще е от юг, повишаващ чувствително температурите в подножията им спрямо прилежащите низини.

По-значителна облачност ще има по северното крайбрежие на Черноморието. Вятърът ще е слаб до умерен, предимно от юг. Максимални температури до 8-10°. Температурата на морската вода е 4-5°, вълнението на морето ще е слабо 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

В сряда времето ще се задържи без съществена промяна - в низините с мъгла или ниска облачност, а в планинските райони - с повече слънце и югозападен вятър. В Дунавската равнина и Горнотракийската низина минималните температури ще са между минус 6 и минус 1°, а максималните - между 2 и 7; в останалата част от страната - минимални около нулата, максимални - между 7 и 12°.

В четвъртък и петък от северозапад и север ще започне да прониква по-студен въздух. На места ще има превалявания от дъжд, предимно слаби. Температурите ще се понижават.