Изпразват контейнерите за смет тази вечер

Изпразват контейнерите за смет тази вечер
Кметът на Добрич се срещна извънредно вчера и днес с представители на фирма „А. С. А България” ЕООД по повод създалата се ситуация със сметоизвозването и почистването на снега на територията на общината.

В рамките на срещата е станало ясно, че по време на празниците в Добрич се е увеличило значително количеството отпадъци, което е довело на места до струпване им. От фирмата са заявили, че 25 декември е един от двата годишни почивни дни за фирмата и са декларирали, че днес до 19. 00 часа всички контейнери, включително и в квартал „Рилци” ще бъдат почистени.
 
От „А. С. А България” са заявили още, че изпитват допълнителни трудности със сметоизвозването, тъй като има контейнери, които са пълни с пепел и строителни отпадъци. Пречка за редовното сметопочистване е и безразборното паркиране на автомобили на нерегламентирани за това места.
 
След срещата с кмета фирмата е удължила своя работен график, за да бъде почистен града максимално бързо и ефективно. Що се отнася до снегопочистването от фирмата са информирали кмета Николова, че машините на “А. С. А България” не могат да почистят снега на определени места поради струпване на автомобили по улици и тротоари. Във връзка с това кметът Детелина Николова е поискала пълно съдействие от органите на реда за оказване на помощ на снегопочистващата фирма.                  

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+