Голям Сечко за Богоявление

Сняг очакваме едва около Богоявление, в периода около 6 януари. Така метеоролозите успокояват всички, които ще пътуват обратно след празниците.

Голям Сечко за Богоявление
В първите дни на януари валежи не се очакват, а температурите дори слабо ще се повишат. Промяна ще настъпи около 3 януари.

По-сериозно облачността ще се увеличи в периода 4 - 6 януари, когато се очакват валежи - предимно от сняг, а в южните райони и по Черноморието - дъжд, който ще премине в сняг. Температурите ще паднат, но ще са близки до нормалните за януари.

В края на десетдневието валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Температурите отново ще паднат през периода 16 - 20 януари.

Към края на месеца обаче времето отново ще стане по-меко, след което се очакват нови валежи от сняг, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ, БАН.

През януари ни очакват температуири от минус 15 и минус 10 градуса до 10 и 15 градуса.

Астрономическа справка за м. януари
В началото на месеца Слънцето в София изгрява в 07 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 04 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 07 мин. В края на месеца Слънцето изгрява в 07 ч. и 42 мин. и залязва в 17 ч. и 39 мин.
Продължителността на деня е 9 ч. и 57 мин.
Фазите на Луната през месеца са: 5.01 — последна четвърт, 11.01 — новолуние, 19.01 — първа четвърт, 27.01 – пълнолуние.