Удължават срока за търсене на нефт и газ, но намаляват площта на Блок „Добрич"

Министерски съвет дава разрешение на „Русгеоком БГ“ – АД, София, да промени размера на площ Блок „Добрич“ за търсене и проучване на нефт и природен газ, разположена на територията на общините Генерал Тошево, Добрич, Шабла, Каварна и Балчик.

Удължават срока за търсене на нефт и газ, но намаляват площта на Блок „Добрич"
Размерът на площ Блок „Добрич“ се променя от 799,1 кв. км на 750,4 кв. км. Дружеството притежава разрешително за проучване от 4-ти февруари 2004 година и досега договорът е анексиран 4 пъти, т.е. срокът, който изтича е за 9години и 2 месеца.
 
С друго свое решение от 21 декември м.г., правителството дава съгласие министърът на икономиката да сключи нов договор, с който срокът за дирене на нефт и газ в региона се удължава с още една година, в едномесечен срок от обнародването на решението в Държавен вестник. Конкретните координати на точките, описващи площ Блок „Добрич“ и изключените площи са публикувани в Държавен вестник и на сайта на община Добрич.

Решението може да се обжалва по реда на Административно процесуалния кодекс в 14-дневен срок от датата на обнародването му в „Държавен вестник“.
 
rogozina2_600