Шабла разработи проект за социални услуги на хора от уязвими групи

Община Шабла започва работа по проект „Равни шансове за хората от уязвимите групи в общината” по Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси”, Схема „Помощ в дома”.

Шабла разработи проект за социални услуги на хора от уязвими групи
Община Шабла ще получи 100% безвъзмездна финансова помощ в размер 197 432,08 лв. Проектът се финансира от Европейски социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г.
 
В продължение на 12 месеца на територията на община Шабла ще се предоставят социални услуги „Социален работник за работа с лица с увреждания”, „Социален работник в социална услуга” и „Домашен санитар” чрез създаденото към Домашен социален патронаж Звено за услуги в домашна среда.
 
Целевите групи, към които е насочен проекта са: хора с физически, психически и ментални увреждания - възрастни и деца; безработни лица в трудоспособна възраст, които не са придобили право на пенсия.
 

Подаването на заявления от кандидат-потребители и безработни лица ще се извърши в периода 22.01.2013г. – 28.01.2013г. в общинската администрация на Шабла. Последващото анкетиране и оценяване на потребността от предоставяне на социални услуги ще бъде извършено от служители от Дирекция „Социално подпомагане”.
 
Реалното предоставяне на социалните услуги ще започне от 1-ви март.