Времето днес

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево - максималните температури ще са между минус 2° и 3°

Времето днес
Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Започналото от северозапад увеличение на облачността ще обхване западната половина от страната. На отделни места в Западна България около и след обяд ще превали слаб сняг. Максималните температури ще са между минус 2° и 3°, в крайните югозападни райони до 5°, в София - около минус 2°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Мартин Славчев - дежурен синоптик, цитиран от Агенция „Фокус”.

Атмосферното налягане след пладне ще започне да се понижава, ставайки по-ниско от средното.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът вече ще е слаб от север, северозапад. Максимални температури от около 0° по северното крайбрежие, до 2° по южното. Вълнението на морето ще е слабо. Температурата на морската вода е 6°.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около обяд в масивите от Западна и Централна България облачността ще се увеличи и на места ще превали сняг. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад. Температурите през деня ще се повишат с 3-5° и максималната на височина 1200 метра ще бъде около минус 6°, на 2000 метра - около минус 12°.