Ваньо Танов: Смятате ли, че ще звъня на ЕГН?

Не знам, кой с кого играе футбол, каза директорът на Агенция „Митници"

Ваньо Танов: Смятате ли, че ще звъня на ЕГН?
Смятате ли, че ще звъня на ЕГН? Така шефът на митниците Ваньо Танов отговори на днешните разкрития на вестник „Галерия", според които той уредил на работа митничар, с когото премиерът играел футбол.

 

На извънредна пресконференция Танов извади цялата документация свързана с лицето Николай Вучев. Последният трябвало да бъде уволнен от длъжността младши митнически специалист в митницата на Аерогара „София" в изпълнение на структурната реформа в агенцията. Тъй като не е държавен служител обаче, трябвало разреш5ение от ТЕЛК и синдиката. КТ „Подкрепа" не дава своето съгласие, а ТЕЛК потвърждава декларацията на Вучев, че страда от исхемична болест на сърцето.

 

Ето защо Вучев трябвало да остане на работа в митниците. През януари Вучев действително работи на Терминал 2, както съобщиха днес от „Галерия". Всеки месец обаче митничарите са премествани, за да се избегне корупция. Танов обясни,


че поради влошеното физическо състояние на Вучев, той е бил върнат на работна позиция, която не предвижда нощни смени и работа на открито.

Ваньо Танов заяви, че Николай Вучев не е единственият такъв случай. „Не знам кой с кого рита футбол. Днес установявам името на Вучев", отговори Танов на въпрос дали си спомня с шефа на митницата на столичното летище Павел Манченко да са обсъждали митничар, който „рита топка" с премиера.

 

Танов каза, че с премиера Борисов са обсъждали конкретни случаи на уволнени служители от митниците, които са имали оплаквания от Танов.