Калиакра би лидера в Западната Б група с уникален гол на привлечен от Левски

Калиакра се наложи с минималното 1:0 над втородивизионния Ботев (Враца) в контролна среща, играна в с. Марикостиново. Единственото попадение в мача бе дело на пристигналия от Левски Майкъл Тевия, който днес направи дебют с екипа на Калиакра. Едно полувреме изигра и дошлият на проби Виктор Драголов.

Калиакра би лидера в Западната Б група с уникален гол на привлечен от Левски
Калиакра можеше да открие резултата още в първата минута, когато Десислав Русев засече центриране отдясно, но прати топката встрани от вратата. В 7-та минута все пак каварненският тим стигна го гол. След центриране на Николай Петров в наказателното поле, в купа от играчи, Мартин Димов свали топката към Тевия, който с атрактивна задна ножица вкара първия си гол за Калиакра. Ганайският футболист можеше да се разпише отново в 28-та минута, когато получи пас от Събев отляво, но стреля в ръцете на вратаря.

На почивката двамата наставници направиха множество смени, като за отбора на Калиакра пълни 90 минути изграха само бранителите Антон Петров и Антон Димитров. В 51-та минута Иван Александров засече с глава центриране на Антон Петров отдясно, но ударът му мина край гредата. Малко по-късно и Георги Станчев опита късмета си, но също бе неточен. В 74-та минута удар на Ивайло Раденцов от фаул, бе спасен с вещина от вратаря на Ботев.

 

Следващата контрола на Калиакра е в събота (29 януари) срещу Вихрен (Сандански).