"Разкошно семейство" с куршуми в главата; Кашон разкри: “Белене” струва 10,5 млрд. евро

Новата семейна трагедия, разиграла се в Пловдив, само десетина дни след масовото убийство в София, е в центъра на вниманието на пресата днес

"Разкошно семейство" с куршуми в главата; Кашон разкри: “Белене” струва 10,5 млрд. евро

Нова трагедия.


„24 Часа":

"Разкошно семейство" с куршуми в главата

Сержантът от авиобаза Граф Игнатиево Георги Тепавичаров вероятно е получил психическа криза от безпаричие или от ревност и в състояние на временна невменяемост е застрелял от упор двете си деца и жена си в Пловдив. Това е основната версия, по която работят криминалистите, научи "24 часа".
Проверяват се и близки на семейството или версия за болезнена ревност.
Цялото семейство - бащата Георги, на 32 г., майката Николина, на 28 г., и двете момченца - Илия, на 8 г., и 4-годишното му братче Ангел бяха намерени вчера с куршум в главите.


Белене".

„Стандарт":

Кашон разкри: "Белене" струва 10,5 млрд. евро

Истинската цена на проекта АЕЦ "Белене" изникна от таен кашон. Тя е 10,59 млрд. евро и е била известна на кабинета "Станишев" още преди изборите през 2009 г. Истината излезе от кашон, пълен с писма между германския стратегически инвеститор RWE и НЕК, включително и договор за конфиденциалност. Как може така откровено да се лъже и да се разчита, че този договор за конфиденциалност един ден няма да излезе наяве, коментира премиерът Бойко Борисов, визирайки БСП. Близо 14 млн. лв. държавата ще похарчи за нещо, за което Станишев, Петър Димитров и компания са знаели, а лъжат, категоричен бе Борисов, имайки предвид референдума на 27-и.

 

Октай.

„Труд":

Повдигат по-тежки обвинения срещу Октай Енимехмедов

Не е изключено срещу Октай Енимехмедов бъдат повдигнати по-тежки обвинения за нападението над Ахмед Доган. Това обясни главният прокурор Сотир Цацаров пред БНР, като утомни, че от ключово значение ще е комплексната експертиза на пистолета и намерените у Енимехмедов два ножа.

В момента Енимехмедов е обвинен в хулиганство и закана за убийство. "Ние знаем какво представлява оръжието, знаем какво представляват трите, да ги нарека така - патрона. Но ни предстои тепърва да изясним какво е било положението, свързано с държаните и намерени ножове, както и какви са възможностите за поражение, макар и с такъв боеприпас, макар и с такова оръжие, но от съвсем близко разстояние. Комплексната съдебнопсихиатрична и психологическа експертиза следва да ни даде цялостният психологически профил на извършителя.

 

Бонуси.

„Дума":

В МЗ и МТСП не били си разпределяли бонуси

Нито един служител на МЗ не е получавал бонуси или допълнително материално стимулиране, откакто съм министър, заяви Десислава Атанасова на спешно свикания брифинг вчера следобед. По-рано бе разпространена информация, че 4 министерства, сред които и МЗ, са си поделили 17 млн. лв. бонуси, позовавайки се на информация от партията, ръководена от Меглена Кунева. Според нея това са МРРБ, МЗХ, МЗ и МТСП.
Не са давани бонуси, включително и на служителите, работещи във второстепенните разпоредители с бюджетни средства, увери Атанасова. От "България на гражданите" са поискали от МЗ справка по Закона за достъп до обществена информация и от нашия отговор е видно, че до 30 септември 2012 г., а гарантирам, че и след тази дата, никой не е получавал бонус или допълнително материално стимулиране, заяви Атанасова.