Премиера на "Тримата братя и златната ябълка" в петък

Предпремиери на спектакъла ще се играят утре и вдругиден, съобщават от Кукления театър

Премиера на "Тримата братя и златната ябълка" в петък

След триседмичен репетиционен период, на 23 и 24 януари от 10 часа на сцената на ДКТ ”Дора Габе”, ще се играят предпремиерни представления на най-новото заглавие в афиша на културната институция – „Тримата братя и златната ябълка”.

 

Режисьор на постановката  по българската народна приказка е Даниела Христова. Сценографията е на Христина Стоилова,  а музиката – на Владимир Джамбазов. Куклите и декорът са дело на Елисавета Качулева и Димитър Митев.За реализирането на спектакъла са ангажирани актьорите Велма Кирова, Петър Петков, Румен Куртев и Димитър Ялнъзов.


„Тримата братя и златната ябълка” е  деветият спектакъл на режисьора Даниела Христова,  който се реализира на сцената на кукления театър в Добрич. „За пръв път през четиригодишната ми практика на дипломиран режисьор творческият екип ще присъства на премиера  в пълен състав. 

 

От столицата  на 25 януари ще пристигнат драматургът Мирослав Стоилов, сценографът Христина Стоилова и композиторът Владимир Джамбазов, сподели Христова. Премиерата започва в 18 часа на петъчния ден.

 

zlatna_600