Депутат иска от Кристалина Георгиева водоноски за Добрич

Социалистът Петър Димитров се пошегува с българския еврокомисар. Повод за шегичките му с Кристалина Георгиева стана въпросът му към строителния министър Лиляна Павлова относно политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за гарантиране на водоснабдяването на гражданите и фирмите в Добрич.

Депутат иска от Кристалина Георгиева водоноски за Добрич

Поводът е, че „за сума ти време през лятото добричлии бяха без вода".


 

Ако бяхме някоя африканска държава еврокомисарят Кристалина Георгиева щеше да тича с водоноска да снабдява с вода, коментира червеният депутат.

 

В европейска държава обаче, хората да са без вода, е недопустимо, допълни екс икономичексият министър. Той недоумява как партия, чието име е Граждани за Европейско Развитие на България, оставя българите в неевропейски условия на живот, още повече че кметът е на ГЕРБ.

Овладяхме ситуацията, отговори министър Лиляна Павлова. По думите й, са взети всички мерки хората да не останат без вода. В дружеството, снабдявало добричлии с вода, има редица нередности, за които министър Павлова е сезирала прокуратурата. От 2001 година дружеството работи с големи загуби, подчерта тя и обясни, че се предприемат мерки то да бъде стабилизирано.