Нов път и спортна площадка откри Борисов в Шабла (+снимки)

Министър председателят преряза днес две лентички на нови обекти в региона. При визитата си в добруджанския черноморски град той бе придружаван от трима министри - на здравеопазването Десислава Атанасова, на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Нов път и спортна площадка откри Борисов в Шабла (+снимки)

Церемонията започна с освещаване на пътяЦеремонията започна с освещаване на пътя 


 

Първо край Шабла бе открит пътят Дуранкулак – Каварна. Неговата дължина е 46.8 км, а стойността на реконструкцията му  е 17,4 млн. лв.

 

_sta3986_600 

 

Рехабилитираният участък свързва ГКПП „Дуранкулак“ (граница с Румъния) с Шабла и Каварна и е важна транспортна връзка за международния туризъм в Североизточна България. Улеснява достъпа до природните забележителности в региона – защитената местност “Дуранкулашко езеро”, езерото „Балтата“, Шабленското езеро и др. Основен ремонт на този път за последно е правен през 1980 година, след което са извършвани само частични ремонти в отделни участъци. Лентата на новия път бе прерязана от министър председателя Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кметовете на Шабла и Каварна проф. Райна Бърдарева и Цонко Цонев.

 

_sta4008_600 

 

След това в град Шабла премиерът и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откриха комбинирана спортна площадка за баскетбол, бадминтон и тенис на корт.

 

_sta4014_600 

 

За изграждането й министерството на спорта осигури 135 хиляди лeвa. Кметът на Шабла проф. Райна Бърдарева благодари на министър Свилен Нейков за отпуснатите средства, резултатите от които са видими и значими за всички и особено за младите хора в общината.

 

_sta4023_600

 

Децата на Шабла демонстрираха баскетболните си умения на новото игрищеДецата на Шабла демонстрираха баскетболните си умения на новото игрище