Министър Мирослав Найденов ще вземе участие в Националната среща на земеделските производители

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще участва в заключителната дискусия в рамките на Националната среща на земеделските производители в България, която започва утре в х-л Адмирал, к.к. Златни пясъци

 Министър Мирослав Найденов ще вземе участие в  Националната среща на земеделските производители
Официалното откриване на Националната среща на земеделските производители в България ще бъде в 13 часа на 07 февруари 2013 година. Сред поканените участници са зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова, българският представител в комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент Мария Габриел, председателят на комисията по земеделие и гори в Народното събрание Десислава Танева и народни представители от Комисията по земеделие в парламента.

"На прага на новия програмен период 2014 – 2020 г., предстоят редица промени в изискванията и възможностите за земеделските производители, промени, по които сме длъжни да вземем отношение сега”, каза Христо Цветанов, председател на УС на Асоциация на земеделските производители в България, организатор на събитието, във връзка с мотивите за организиране на една подобна инициатива. "Концепцията за ползването на земеделски земи, агроекологичните плащания и другите форми на подпомагане в рамките на бъдещата ОСП, са сред темите, които считаме, че биха били от най-сериозен интерес за всички наши колеги, категоричен е Христо Цветанов.