12 писма в кутията срещу корупция в общината

Жълтата кутия беше отворена днес за 83-ти пореден път, в присъствието на журналисти. С годините тя се превърна от кутия за сигнали за корупция в местната администрация, в опосредстван начин за общуване с нея. От април м.г. досега са постъпили общо 12 писма, но нито едно по предназначение.

12 писма в кутията срещу корупция в общината
Сред съществените предложения са изграждането на паметник на загиналите добруджанци в Балканската и Междусъюзническата война. Постъпила е жалба от граждани, които не получават данъчните си известия срещу фирмата – куриер. В следващо писмо бдителни граждани уведомяват за незаконна бръснарница. Сред сигналите е оплакване от съсед, който отглежда пчели по ул. „Петър Алексиев”, както и от заведения, които нарушават ограниченията за шума вечер и поставят маси без разрешително. Граждани молят за поставяне на допълнителни контейнери за отпадъци в кв. „Христо Ботев”, изразяват желание всеки вход в блока им да има отделен водомер и уведомяват, че настанен в общинско жилище всъщност живее в чужбина. Настоява се за облагородяване на терена около паметник „Добротица”. В кутията е постъпило и благодарствено писмо към общината за реконструкцията на центъра, но и с искане в кв. „Строител” също да се извърши благоустрояване, да се осигури по-интензивен градски транспорт.
 
p2060014_600 
 
Всички сигнали и жалби ще бъдат разгледани и проверени, съобщи секретарят на общината Румен Русев.

При предходното отваряне на кутията в нея е имало 3 писма: едното с предложение за асфалтиране на околоблоково пространство – разгледано е; сигнал, че в района на гробищния парк се краде нафта – несъстоятелен, се оказва при проверка и за премахване на незаконни гаражи, които всъщност са на Жилфонд и са отдадени под наем.