Обсъждат грипна ваканция

Преглед на печата: Бразилия избра румънец пред Гълъбин Боевски

Обсъждат грипна ваканция
24 часа

Обсъждат грипна ваканция


Актуалният брой на болните от грип днес ще покаже къде ще излязат в принудителна ваканция. 6 основни и средни училища затвориха миналата седмица заради опразнени класни стаи, но 4 области вече са на ръба на епидемия. Вирусът поваля най-много деца до 14 г., които не са се "срещали" досега с щамовете. Всеки втори болен е в тази възрастова група. Училищата ще преброят отсъстващите и ако са повече от 30 на сто, здравните власти ще им препоръчат прекратяване на занятията.

Заради неравномерното разпределение на болните по области и квартали едва ли ще се обявяват веднага ваканции по градове. Такова решение взема министърът. По прогноза на епидемиолозите тази седмица на много места ще бъде достигнат пик.

24 часа

Бразилия избра румънец пред Гълъбин Боевски

Румънецът Драгуш Дору Станица се завръща начело на бразилския национален отбор по вдигане на тежести и ще го готви за олимпиадата в Рио де Жанейро, твърди изданието Ahe!. Това било окончателното решение на президента на федерацията Енрике Монтейро.

Станица бе уволнен след изключително слабите резултати на игрите в Лондон. Тогава се роди и идеята да бъде използван Гълъбин Боевски за наставник, докато излежава присъдата си за трафик на наркотици в Сао Паулу. Започнаха и совалки с международната федерация, както "24 часа" единствен писа.

Труд

Киро Японеца: Отгледах човека, който иска да ме убие!


"Аз го отгледах от малък, хляб му дадох в ръцете... А той иска да ме убие!"

Така възкликнал ромският бос Кирил Киров-Японеца пред свои близки секунди след като разбрал, че неговият племенник е уличен в подготовка за убийството му.

В петък барети от отряда за борба с тероризма щурмуваха в квартал "Факултета" дома на 37-годишния Георги Петров, който е син на сестрата на Японеца. Заедно с него бе задържан и охранителят му. Антимафиоти от ГДБОП съобщиха, че двамата имали планове да ликвидират Киров. При арестите им бяха открити пистолет "Берета" с изтрити номера, заглушител, газов пистолет и въздушна пушка. Намерени били и везна със следи от наркотик, както и малки количества марихуана, хероин и кокаин.

Труд

Ток и ужас. Високо напрежение в 15 града

Снежни топки по министър, домати по Народното събрание, запалени коли в Пловдив, сблъсъци с полицията във Варна и възгласи "Рекет!" - така хиляди българи в 15 града на страната протестираха вчера срещу надути сметки за ток.

Негодуванието бе срещу тримата доставчици ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про". В София редица столичани излязоха, за да кажат "не" и на високите сметки на "Топлофикация - София". Някои дори бяха закачили на гърба на якетата си надписи "Крепостен роб на "Топлофикация".

Министърът слезе, но в този момент към него полетяха снежни топки.

Дума

И Мария Статулова напусна Сатирата

След като от Сатиричния театър си тръгнаха Филип Трифонов и Павел Поппандов, стана ясно, че и Мария Статулова напусна трупата, ръководена от Калин Сърменов. Директорът на Сатирата обясни, че те играели твърде рядко, но вземали над 800 лв. Затова в началото на януари заплатите на част от звездите били намалени с аргумента "недостатъчна заетост". Защитавам интересите на театъра, твърди Сърменов.

"Няма да играя вече там. Махнати са представленията, в които участвах. Когато има различия в мисленето, настъпва раздяла", коментира постъпката си Мария Статулова.

Филип Трифонов вече е на щат в Народния театър. Павел Поппандов се оттегли публично на 3 февруари, когато в края на представлението "Детектор на лъжата" емоционално обяви, че се разделя със Сатирата.

"Тръгвам си, защото новите шефове на театъра прецениха, че мястото ми не е тук. Огорчен съм. Освен всичко, ме боли за колегите и за годините, в които бяхме заедно. Все пак искам да кажа само едно: "Довиждане и до нови срещи", бе откровен 66-годишният актьор, който си подаде документите и се пенсионира. Павката от "Оркестър без име" уточни обаче, че не би играл в "Детектор на лъжата" на хонорар: "Така са поставени нещата, че, ако човек остане да работи там, е безсмислено. Омерзен съм!"