Конкурс за любовни послания по повод Свети Валентин

По повод Деня на влюбените, 14 февруари, Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Добрич организира и ще проведе регионална антиспин кампания, като част от втория етап на националната.

Конкурс за любовни послания по повод Свети Валентин
Тя предвижда обучение на медицинските специалисти от училищата на Добрич в превенция на ХИВ/СПИН; обучения и дискусии на теми “СПИН и СПИ”, “Превенция на рисково сексуално поведение” и др.  сред учениците, като в Ген. Тошево, Тервел и Крушари  наред с обученията, ще се проведат викторина и демонстрационни игри, както и конкурс за най-оригинално любовно послание с награди; до края на февруари медицинските специалисти ще изнасят лекции и беседи.
 
Всяко училище ще отбележи 14 февруари с разнообразни форми и прояви по избор на учениците – изработка на рисунки, колажи, пана, на „Валентинки” с оригинални послания, подреждане на табла с материали за СПИН, провеждане на викторини по темата и др.; на СОУ и професионалните гимназии в Добрич ще бъдат предоставени презервативи.

От днес до 14.02.2013 г. гражданите на Добрич ще имат възможност да напишат своите любовни послания на подвижен постер, като трите най-оригинални ще бъдат наградени.

Тази вечер от 18 часа започва концертът на Общински младежки център ”Захари Стоянов” по случай Деня на влюбените.

На 14.02.2013 г. от 15.00ч. на пл. „Демокрация” Община Добрич, съвместно с ОМЦ „Захари Стоянов“ и МИКЦ –Добрич, Общински клуб К7, училищата от града и РЗИ- Добрич ще отбележат Деня на влюбените с общоградска проява. Ще се раздават „кондом с бонбон“, червени сърца с презервативи, късметчета с любовни послания с червени балони.

На 15.02.2013г. от 14.00ч. по пилотен проект на Глобални библиотеки за Е-здраве в библиотеките от област Добрич, ще бъде изнесена първата беседа от сътрудник на дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ на тема „Контрацепция и нежелана бременност“.