Протестиращ нападна патрулка до Орлов мост

Протестиращ младеж е нападнал патрулка в близост до Орлов мост в столицата. Преди униформените да реагират, той успял да изпотроши странично стъкло.

Протестиращ нападна патрулка до Орлов мост
Младежът успял да избяга в междублоковото пространство, но полицаите са по следите му.Протестиращите скандират „Убийци”, „Оставка”, „Много сме, силни сме”. На няколко пъти възникнаха сблъсъци между протестиращи и жандармерия. Протестиращи атакуваха униформени с пръчки и камъни, а други затъркаляха каменна кофа за боклук към служителите на реда.

Протестиращите са предимно млади хора.
 
Днес протест има и в Благоевград, където са се събрали стотици. Те веят националните знамена и пеят химна. Протестиращите категорично отказват да допуснат партиите да яхнат недоволството им и заявиха, че няма да позволят да се веят политически флагове.

Вчера националният протест срещу високите сметки за ток се превърна в най-масовия протест от години насам, обхвана десетки градове, доведе до блокиране на Орлов мост в София, на главния път Е-79 край Благоевград и Дупница и на много други улици и пътища. На отделни места се стигна и до сблъсъци с полицията.

Варненци пък затвориха пътя за Златни пясъци.