Протестиращите в Добрич връчиха декларация на областния управител

Пред журналисти те заявиха, че не представляват никакви партии, политически или граждански сдружения, нито неправителствени организации или инициативни комитети, защото не искат да бъдат "натиквани в някакви рамки". Пепа Рашева съобщи, че на национално ниво също няма преднамерена организация, но исканията са извлечени от досегашните протести на хората и чрез общуване в социалните мрежи.

Протестиращите в Добрич връчиха декларация на областния управител
p2190020_600 
 
Днес Областният управител Желязко Желязков прие по тяхна молба в кабинета си представители на протестиращите граждани срещу високите сметки за ток и монопола на енергоразпределителните предприятия. Те връчиха декларация с искания, придружена от Граждански доклад  „България не е бедна, нея я ограбват”.

В декларацията се настоява: „За национализация на всички стратегически отрасли и природни ресурси на България; да бъде наложена забрана за участие в политическия живот и управлението на държавата на всички управляващи партии взели участие в тези престъпни и неизгодни за България сделки; за смяна на системата, чрез която се формира и контролира управлението в страната, като стане задължително участието на граждани и на граждански организации; за създаване на национална програма с националните приоритети, която да бъде задължителна рамка за всяко правителство и всеки парламент на България”.

Областният управител прие декларацията, придружена от Граждански доклад, и непосредствено след срещата изпрати документите до президента, министър-председателя, председателя на 41-то Народно събрание, вицепремиера и министър на вътрешните работи и до омбудсмана на Р България.
 
p2190028_600