Протестиращите в Добрич инициираха подписка

Само днес вече са събрани над 600 подписа в подкрепа на декларацията с исканията от протеста на 17 февруари.

Протестиращите в Добрич инициираха подписка

На първо място се иска национализация на всички стратегически отрасли и природните ресурси на България - полезни изкопаеми, минерални води, енергетика и електроразпределение, добивни комбинати и други.

С декларацията се настоява за анулиране на концесиите и приватизационни сделки, които са направени под реалната им цена, като разглеждането на сделките стане публично с участието на граждани, граждански организации и институции, а виновните да се подведат под съдебна отговорност за възстановяване на щетите. Иска се още на всички управляващи партии, взели участие в тези престъпни и неизгодни за България сделки да им бъде наложена забрана за участие в политическия живот и управлението на държавата.



Също така се иска и създаването на Национална програма с Националните приоритети на България, които да са: духовност, история, образование, раждаемост, биоземеделие и селско стопанство, туризъм и икономика. Националната програма трябва да бъде задължителна рамка за всяко правителство и всеки парламент.

 

Подписи ще се събират в центъра на Добрич - срещу гимназията по туризъм, ежедневно от 10 до 18 часа до края на месеца, освен в неделя, когато е следващият протест в Добрич.

 

Събраните подписи след това ще бъдат внесени в Областна управа.

 

p2210001_600_02

 

p2210004_600_01

 

p2210006_600