Протестиращите правят правителство в сянка, блокират бул. "3-ти март" в Добрич

В последните дни текат масови опити за подмяна на исканията на протестиращите чрез кухи структури и спящи клетки, заяви в нарочна пресконференция днес единият от координаторите на протестите за Добрич Деньо Павлов

Протестиращите правят правителство в сянка, блокират бул. "3-ти март" в Добрич
Тяхната цел била да се омаловажат протестите, чрез въвличане в дребнави противоречия, за да се избяга от главната цел: решаването на стратегически за България въпроси. За Добрич сдружението, което се опитвало да „яхне” протестите било гражданско движение ДНЕС. Те искали бойкот на местния бюджет и идентифицирането им като лице на протестите и съорганизатори.
 
Ние не сме лица на протестите, ние сме хора за координация, заяви Пепа Рашева. Предсрочните избори не решават проблемите с монополите и останалите въпроси от декларацията от Сливен, защото в правителството ще влязат същите политически лица от последните 23 години. След като управляващите не го правят, ние сформираме гражданско правителство в сянка, заяви тя. Това е решено вчера в столицата от координаторите на националния протест, съобщи Рашева. Всички са се обединил около декларацията от Сливен за програмно правителство с обществен съвет, но президентът предлага предсрочни избори. Служебният кабинет не ни устройва, ние искаме Народното събрание да си остане и да прогласува въпросите, които ни касаят, каза още Пепа Рашева. Така, че ние ще сформираме гражданско правителство и ще намерим лостовете, с които да ги принудим да направят това, което искаме. Координаторите настояват още за промяна в закона за изборите.
 
Протестите тази вечер продължават с блокиране на движението по бул. „3-ти март”. Маршрутът на шествието тази вечер вижте тук.