Актуалните работни места в чужбина по EURES

По европейската мрежа за професионална мобилност EURES към момента са обявени различни свободни позиции от 9 държави.

Актуалните работни места в чужбина по EURES
Най-много заявени свободни работни места отново има в Германия, предимно в сферите на туризма и здравеопазването. Търсят се сервитьори, готвачи, сътрудник в ресторант, продавач. Търсените кадри в медицината са асистент на стоматолог – медицинска сестра, младши лекар, лекар - специализант. Търсят се още специалисти по автомобилна електроника и механика.

През март в Германия са организирани интервюта на кандидати за места в сферата на ресторантьорството с местните работодатели.

В Дания също се търсят лекар, както и шофьор.

В Испания набират аниматори, оператори на струг, без ЦПУ и СПА-терапевт. Ирландия е обявила място за бизнес-аналитик – програмист.

Литва търси инженер – въздухоплавателни средства и авиационен механик. В Словакия от няколко месеца търсят оксиженисти и монтажници на тръбни конструкции.
 
Финландия изпитва недостиг на радиолози и оператори на машини с ЦПУ. Новите позиции в скандинавската държава са за берачи на ягоди, малини и грах.
 
Франция продължава да търси началник на селскостопанска продукция.

По спогодбата с Израел за строителни работници, 17 добруджанци са подали документи, 11 от тях са одобрени, 6 отиват на изпит в София през март.

26 души са кандидатствали за бране на плодове в Испания. От Добрич са одобрени 6 жени, които се уведомяват в момента.