Времето днес

Днес още преди обяд от север на юг валежите ще спрат, облачността ще продължи да се разкъсва и над много райони през втората половина от деня ще намалее до слънчево. Северният вятър в източните райони до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от северозапад.

Времето днес
Максимални температури - между 4° и 9°. В София - около 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и след обяд слабо ще се понижи.

Над планините значителната облачност ще се разкъсва и намалява, най-късно - към края на деня - над южните райони. На отделни места там все още ще превалява слаб сняг. Силният североизточен вятър ще отслабне и привечер ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 0°, на 2000 метра - минус 6°.

По Черноморието от север на юг облачността ще се разкъса и намалее. В сутрешните часове в най-южните райони все още ще превалява дъжд, за кратко - примесен със сняг. Все още ветровито - с умерен и временно до силен северен вятър, който до края на деня ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. максимални температури - до 7°-8°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.