Отслужена беше панихида за загиналите във влака - убиец

Днес се навършват пет години от зловещата нощ, когато в огнената стихия на влака София - Кардам загинаха девет души, от които петима добруджанци - Валерия Желева, Антоанета Тодорова, Даниел Вичев и Калчо Стефанов. Паметта им беше почетена с панихида в храм „Свети Георги”, отслужена от и отец Стоян Димов.

Отслужена беше панихида за загиналите във влака - убиец
p2280004_600
 
p2280002_600 
 
 
Молитва за покой на душите им към Всевишния отправи  архиерейският наместник.
 
p2280013_600 
 
„България” и „справедливост” са коренно противоположни, сподели бащата на Антоанета Тодор Апостолов. Той не спести огромното си разочарование от „раково болната ни съдебна система” и песимизма си относно по-нататъшния развой на делото.

„България е в хуманитарна криза!”, категоричен беше бащата на Даниел – Васил Вичев, който беше стигнал до този извод още миналата година и го изрази с огорчение след святата служба тогава. Той също не очаква справедлив край на делото, което предстои да гледа Върховният касационен съд.
 
p2280005_600
 
p2280009_600
 
p2280001_600 

Припомняме, че досега две инстанции дадоха ефективни присъди от по 12 и 8,5 години на шафнера на вагона във влака убиец – Георги Георгиев, който според Прокуратурата носи основната отговорност за инцидента, но Апелативният съд във Велико Търново я намали в условно наказание. С условни присъди са и другите двама обвиняеми – началник – влака Иванка Костадинова и бившият директор на поделение "Спални и специални вагони" към БДЖ Георги Иванов. Вижте още тук.
 
Чуйте двамата почернени мъже Тодор Апостолов и Васил Вичев: