Бардът Милен Тотев с концерт в Добрич

Утре, от 18 часа, НЧ "Йордан Йовков – 1870 г" ви кани на концерт на Милен Тотев във фоайето на Голяма концертна зала. Бардът от Ловеч ще изпълнява предимно песни на Булат Окуджава. Входът е свободен, съобщават организаторите.


Бардът Милен Тотев с концерт в Добрич
Милен Тотев живее в Ловеч. От 1975 г. започва да изпълнява на концерти в България и в чужбина песните на руския бард Булат Окуджава; записва и свои авторски песни. Публикува стихове и статии в пресата. Един от инциаторите и арт-директор на международния “Бардфест – Ловеч”. Носител е на много награди от фестивалите на авторската песен. Има записани 12 аудиокасети, 9 компакт-диска и 1 DVD с негов концерт.
 
За по-младата аудитория припомняме, че Булат Окуджава е руски поет, писател, автор и изпълнител на песни от грузински произход. Роден в Москва, той е един от първите бардове в СССР и е сред основателите на жанра авторска песен. Написал е около двеста песни, в които смесва рускоезични поетични и фолклорни традиции с френскоезичните шансони от типа на песните на Жорж Брасенс. Роден е през 1924 г. в Моска и умира през 1997 г.