Времето днес

Днес максималните температури ще са между 10 и 15°, над Източна България ще бъде предимно слънчево

Времето днес
Днес над Източна България ще бъде предимно слънчево, след обяд с висока облачност. Над Западна България облачността ще е значителна средна и висока – без валеж. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Над Източна България и на места северно от Стара планина ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, като там ще има пулсации до 13-15 м/сек. Максимални температури между 10 и 15°, в София 11°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде слънчево, а след обяд с висока облачност. Ще духа до умерен, временно и силен вятър от юг-югоизток. Максимални температури 8°-10°. Температурата на морската вода е 6° - 7°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, над масивите от Западна България предимно значителна. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на 1200 метра 6°, на 2000 метра 0°.

Атмосферното налягане в сутрешните часове ще бъде значително по-високо от средното за март, но през деня ще се понижава.

До събота облачността ще е променлива, често значителна, на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще е от юг-югозапад - слаб и умерен, в четвъртък в източните райони временно силен. Температурите ще се повишават и в събота максималните ще са между 13° и 18°; минималните също ще са високи - до към 6-8°.