Работещите на пазара протестираха пред Община Добрич

Те имат 4 конкретни искания към местната власт. Ако те не бъдат удоволетворени, протестите ще продължат.

Работещите на пазара протестираха пред Община Добрич

В рамките на половин час тази сутрин - от 8 до 8.30 часа, около 30 работещи на пазара се събраха на мирен протест пред Община Добрич. Те обясниха, че голяма част от колегите им не могат да присъстват, тъй като в петък зареждат стока от Варна.

 

Още вчера представляващият протестиращите - общинският съветник Владимир Калчев, е внасъл исканията им в Община Добрич. Работещите на централен кооперативен пазар настояват за премахване на синята зона в района, намаление на наемите им, смяна на ръководството на "Общински пазари" и осигуряване на тоалетна за работещите и клиентите.

 

Предстои и внасянето на подписка в подкрепа на тези искания. Само за ден в нея са се разписали 93 наематели. По своя инициатива подписката е подкрепена и от граждани. 78 клиенти на пазара също заявяват, че застават зад исканията.

 

Среща между протестиращите и Детелина Николова не се състоя, тъй като днес кметът е на погребението на арх. Милен Чалъков. Работещите на пазара пожелаха тя да дойде на място при тях и да види условията, в които се трудят.

 

Вторият протест пред Община Добрич е планиран за понеделник.

 

Протест Добрич

 

img_7277_600

 

img_7276_600