Времето днес

Днес ще бъде ветровито – ще духа умерен, в Източна България и северно от планините и силен вятър от юг-югозапад и температурите чувствително ще се повишат.

Времето днес
След обяд, с преминаването на атмосферен фронт вятърът за кратко ще се ориентира от запад-северозапад. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Облачността над страната ще бъде променлива и на места от запад на изток ще превали дъжд, в Северна България придружен от гръмотевици; там са възможни и градушки. Максималните температури ще бъдат предимно между 14° и 19°, в София – около 14°.

По Черноморието ще бъде ветровито - с умерен и силен вятър от югозапад. Облачността ще е променлива, с повече слънчеви часове около обяд. Привечер под влияние на преминаващ от запад атмосферен фронт ще превали дъжд, а вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите ще се повишат и максималните ще достигнат до 17°-19°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнение на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност и на места ще превали дъжд, над 1800 метра – сняг. Ще бъде ветровито – със силен, по билата и бурен вятър от запад-югозапад; след обяд за кратко в ниските планински части вятърът ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за март и през деня ще се понижи още малко, като по-късно след обяд ще започне да се повишава.