Младежи от 7 училища се запознаха с работата на областна администрация

По повод Деня на Европейския парламент, днес, 19 март, Областна администрация Добрич отвори врати за организирани групи младежи от седем училища в Добрич. Инициативата се реализира със съдействието на зам.-областния управител Стефка Генчева.

Младежи от 7 училища се запознаха с работата на  областна администрация

Последователно, в рамките на един час, организирани групи от училищата: „Райко Цончев”, „Дора Габе”, „Любен Каравелов”, „Кл. Охридски”, „Леонардо да Винчи”, „Димитър Талев” и Гимназията по ветеринарна медицина, се запознаха с организацията и работата на експертите в държавната администрация, научиха повече за правомощията на Областния управител, участваха в беседа със заместник областния управител Стефка Генчева, която им подари информационни материали за Европейския съюз.


 

hpim1615_600 


Учениците разгледаха с интерес галерията на областните управители на втория етаж в сградата, където са подредени портрети на шестимата ръководители на Областна администрация Добрич от нейното създаване през 1999 г. до днес.

 

hpim1627_600_01 


Денят на отворени врати е организиран по повод Деня на Европейския парламент – 19 март. Събитието има за цел да постигне по-добра информираност за работата на институцията, както и да запознае младите хора с възможностите за предоставяне на административни услуги на гражданите. Инициативата допълва с практически знания обучението по дисциплината „Свят и личност”.