Нови условия за работа на пазара ще гласуват на априлската сесия

Срещата в общината бе пред провал, след като наемателите разбраха, че на нея няма да присъства кметът Детелина Николова.

Нови условия за работа на пазара ще гласуват на априлската сесия

Работещите на пазара, които от петък протестират срещу условията, в които работят, днес бяха поканени на дискусия относно проблемите им в Община Добрич. Голямата зала на кметството бе пълна с наематели, които обаче се отправиха към изхода, след като разбраха, че на срещата няма да присъства кметът Детелина Николова.


 

Работещите на пазара първоначално настояваха да говорят единствено с кметаРаботещите на пазара първоначално настояваха да говорят единствено с кмета 

 

В крайна сметка председателят на Общинския съвет Ангел Табаков и зам. кметът Иван Колев ги убедиха да останатВ крайна сметка председателят на Общинския съвет Ангел Табаков и зам. кметът Иван Колев ги убедиха да останат 

 

Стана ясно, че кметът не може да присъства, тъй като е в чужбина по служебни ангажименти, планирани още преди насрочването на срещата с работещите на пазара. Те в крайна сметка се съгласиха да бъдат изслушани от председателя на Общинския съвет Ангел Табаков, зам. кметът Иван Колев и общински съветници.

 

Наемателите на централния кооперативен пазар в Добрич изложиха конкретни свои проблеми. Те припомниха исканията си към местната власт - намаляване на наемите, премахване на синята зона в района на пазара, смяна на цялото ръководството на "Общински пазари" и осигуряване на тоалетна за работещите.

 

След разгорещен дебат какви са били условията по времето на Величко Найденов и в последните две години, откакто общината си върна пазара, двете страни се обединиха около идеята да се изготви нова наредба, регламентираща работата му. Преди да бъде внесена за гласуване от общинския съвет, тя отново ще бъде обсъдена с наемателите. Поради липса на технологично време това да стане до предстоящата след седмица сесия, промените ще бъдат приети на заседанието на местния парламент през април.

 

По предложение на общинския съветник Живко Мартинов, всички председатели на постоянни комисии първо ще отидат заедно на пазара в Добрич, за да се запознаят на място с проблемите на работещите там.